Vareste sõjavägi

Vanasti võetud vareste seast niisama neekrutisi nagu inimeste seast, iga aasta oma jagu. Need varesed, kes vanade taga karjuvad, olla päris sõtta minejad. Nad koguda endid kusagile väljale kokku ja oodata sõtta minemist.

Korra olnud talu välja peal suur vareste kari koos ülemat ootamas. Kütt näinud seda ja jäänud ka ootama. Oodanu päeva, oodanud teise, ei midagi iseäralikku. Kolmandama päeva homiku tulnud kaugelt taeva alt midagi lennates ligimale.

Kütt seadnud püssi valmis, pannud hõbekuuli peale ja oodanud ligimale tulemist. Pea näinud kütt, et see valge vares olnud. Sellsamal silmapilgul tulnud teine põhja poolt ja jäänud vareste hulga kohta seisma.

Vaevalt näinud mustad varesed valgeid varesid, kui kõik karjudes lendu tõusnud ja valgete vareste juurde lennanud. Tükk aega seadnud valged varesed, enne kui vareste väe kahte hulka saanud.

Kui kõik korda seatud, vaakunud valged varesed veel vastastikku ja tahtnud igaüks oma väega minema hakata. Seda nähes põrutanud kütt kaks kõmmakut hõbekuulidega valgete vareste pihta. Need sirutanud kohe tiivad laiale ja langenud maha.

Kütt läinud vaatama, mis moodi need valged varesed on. Ei leidnud aga varesid kusagilt, vaid nende asemel kaks vana vihta.

Similar Posts