Loading Sündmused
  • Sündmus sündmus on möödas

« All Sündmused

Jutuvestmisfestival “Ööbikuööd”

mai 17, 2022 - mai 21, 2022

Jutuvestmisfestival Ööbikuööd toimub juba teist korda ja seekord on festivalile oma toetava õla alla pannud mitmed maakonnad. Nii saab  festivali raames toimuvatel üritustel osaleda nii Viljandmaal, Tallinnas, Paldiskis, Valgamaal, Jõgevamaal, Põlvamaal, Tartumaal, Pärnumaal, Lääne-Virumaal, Hiiumaal kui Saaremaal.

Jutuvestmisfestival on pärimuslike lugude, muusika ja maagilise miljöö festival ning seekord hõlmab see kümmet maakonda. Iga üritus on eriilmeline, kuid peamine eesmärk on panustada meie rahvakultuuri olulistele osadele – jutuvestmise säilimisse ning väärtustamisse.

Sündmuse erinevaid osi kokku pannes, on mõelnud nii lastele, noortele, peredele kui ka jutuvestmistraditsioonist sügavuti hindavatele külalistele. Sellel aastal on suur rõhk pandud just koolinoortele ja päris pisikestele, kes veel lasteaias käivad.

Jutte vestavad

Piret Päär, Polina Tšerkassova, Anatoli Ljutjuk, Erki Kaikkonen, Jaak Känd, Ülle Toomla, Maili Metssalu, Kairi Leivo, Ena Mets, Ivar Lett, Anne Pai, Peep Veedla, Sirje Võsa, Juhan Suits ,Vahur Sepp, Tammeougu Oliver ja Mari Sõrvest, Riina Kangro, Ester Kose, Krista Mustonen, Jaana Hinno, Katrin Sisask, Mart Laidroo jt.

Muusika, teater ja vestlusring

Kuulata saab toredat muusikat ning vaadata erinevaid etendusi. Näiteks toovad kuulajateni muusikat Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tudengid jpt. Teater Oma Lava toob vaatajateni jutuvestmisetenduse “Pikk tige vanaeit.” Samuti saab näha Sadala Külade Teatri laste näitetrupi muusikali ” Uhti, uhti” ja Sadala Külade Teatri täiskasvanute trupi lugu “Jutustan lugu…” Lisaks toimub vestlusring jutuvestmise tähendusest tänapäeval, kus oma kogemusi jagavad folklorist Risto Järv, jutuvestja Erki Kaikkonen ja sotsiaalmeediaekspert Jaan Kruusma.

Matk

Mitmes kohas toimuvad toredad matkad jutuvestjate, matkajuhtide, giidide või lausa linnulausuja seltskonnas.

Jutuvestmisfestivali Ööbikuööde avamine toimub 17. mail kell 19.00 Eesti Rahvakultuuri Keskuse aias (Leola 15a, Viljandi).

Rohkem infot:

Jutuvestmisfestival Ööbikuööd

 

 

Detailid

Algus:
mai 17, 2022
Lõpp:
mai 21, 2022
Sündmus Category:
Sündmus Tags:

Toimumiskoht

üle kogu Eestimaa
Eesti

Korraldaja

Eesti Rahvakultuuri Keskus